Kinyílik előtted a világ!


Mindent az olvasásról

Néhány érv amiért jó és hasznos olvasni:

  • Bővíti a szókincset
  • Kitágítja a látókört
  • Fejleszti a fantáziát
  • Fejleszti a helyesírást
  • Kizökkensz a mindennapokból
  • Olyan helyekre is eljutsz, ahol még nem jártál

Az olvasni szerető emberek sokkal tájékozottabbak, talpraesettebbek és intelligensebbek.

Könyv vagy e-book olvasó?


Sokak által vitatott és vitatható kérdés, hogy melyiket válasszuk és szeressük jobban. A mi véleményünk szerint, aki szeret olvasni, annak mindkettő van. Természetesen mindkét formátumnak vannak előnyei és hátrányai egyaránt. Ezeket összeszedtünk két csokorba, hogy könnyebb legyen a fenti kérdést megválaszolni.

 


 
A könyv legnagyobb előnye, hogy hat az érzékszervekre, illata van, színes, és ropogósak a lapjai. Leginkább ezért ragaszkodunk hozzá. Megbízható, mert évek múltán is számíthatunk rá, hogy viszontlátjuk szinte ugyanebben a formában, viszont sok helyet foglal. Bár az is igaz, hogy hangulatosabbá tehetjük vele a lakást.

Az e-book előnyei közé tartozik, hogy kíméli a szemet olvasásnál, amely az E-inknek köszönhető. Helytakarékos és akár ezer könyvet is magunkkal vihetünk bárhova. Ha véletlenül kilépünk egy e-könyvből, a legközelebbi megnyitáskor ugyanúgy azt az oldalt nyitja meg, ahol tartottunk.  Míg a papírkönyvnél, ha véletlenül becsukódik és nincs benne könyvjelző, macerás újra megkeresni, hol tartottunk. Az e-olvasóban található könyvjelző, kiemelhetünk részeket, és azonnal meg is oszthatunk gondolatokat blogon, vagy az ismerőseinkkel pár kattintással. Környezetkímélő a fák szempontjából, de áramot fogyasztanak, így elektroszmogot is termelnek.  A legnagyobb hátránya az, hogy bármikor elromolhat és lemerülhet. Nehezebben lehet visszakeresni az adott részt könyvjelző nélkül, mint a papíralapú könyvben.
Mindkettő változatnak megvan a maga előnye és szerintünk mindkettő azt szolgálja, hogy hódolhassunk kedvenc időtöltésünknek.